Information

Information om Barn & Ungdomsverksamhet

Idrott är en viktig del av uppväxten och på Hisingens motorklubb erbjuder vi en bred barn och ungdomsverksamhet. Vi försöker anpassa vår verksamhet efter utövaren och alla ska kunna vara med efter sina egna intressen och behov allt från den minsta åkaren från 3-4år till de större ungdomarna. Motocross är en fantastisk sport som går genom många åldrar och som ställer krav på att föräldrar och barn arbetar tillsammans för att få det att fungera.

I vår Crosskola lär vi ut grunden för att köra motocross på ett riktigt och säkert sätt. Vi går bland annat igenom körteknik som bromsa, position på cykel, hopp och kurvteknik samt regler och varnings signaler som flaggor, tecken mm.

Någon gång under året försöker vi anorna en guldhjälmsutbildning som riktar sig till barn och föräldrar där de får tillsammans lära sig mer om idrotten.

Förväntningar förälder:

Minst en vårdnadshavare måste vara stödmedlem i klubben. Vid träning ska föräldrar vara delaktiga och hjälpa till. När barnen är på banan ska förälder vara flaggvakt. Vi ska stötta våra barn och trösta dem vid behov. Prata gärna med era barn om reglerna vid träning och varför reglerna finns där. Säkerheten gör vi aldrig avkall på och vi måste alla hjälpas åt. Målsman är ansvarig för sitt barn vid körning och hjälper dem att anpassa hastigheten efter förmåga.

Förväntningar ledare:

Våra ledares uppgift är att lära våra barn grunderna i motocross och hur man hanterar motorcykeln på ett säkert sätt. Våra ledares uppgift är inte att uppmana barnen att köra fortare utan lärandet ska vara roligt. Farten kommer när barnen känner sig trygga. Ledarens roll är att i samråd med förälder placera barnen i rätt grupp som grundas på storlek på cykel, kunskapsnivå och fart.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub